Nieuws - pagina 1

Verhoging TSO-bijdrage

Verhoging TSO-bijdrage

09 juli 2021 - Beste ouder(s) /verzorger(s),

 

Graag willen wij alle ouders bedanken die gebruik hebben gemaakt van de TSO. Wij hopen dat u volgend jaar opnieuw uw kind(eren) aan ons toevertrouwt. In het bijzonder willen wij de ouders bedanken die gehoor hebben gegeven aan de oproep om geen gebruik te maken van de restitutie. Deze bijdrage gaan wij inzetten om een TSO spelletjeskast te kunnen vullen met spelletjes en knutselmateriaal voor de TSO, maar ook voor buitenspeelmateriaal. 

Daarnaast hebben we ook alle vrijwillige TSO-krachten een kleine, maar welverdiende attentie kunnen geven. Zij hebben ondanks alle maatregelen van het afgelopen jaar heel veel inzet en flexibiliteit hebben getoond en met veel enthousiasme de TSO gedraaid,

In april 2021 is door de GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad) van ons schoolbestuur OOADA de kadernotitie TSO goedgekeurd. Een van de dingen die is vastgelegd in deze notitie, o.a. op verzoek van de GMR, is dat de bijdrage voor de TSO jaarlijks moet worden verhoogd volgens de jaarlijkse prijsindexatie. Het indexatiepercentage is vastgesteld op 1,013%. De TSO bijdrage zal daarom komend schooljaar € 347,50 bedragen, wanneer er een heel jaar vier dagen per week gebruik wordt gemaakt van de TSO. Gelukkig hebben wij bovenop deze verplichte verhoging de bijdrage niet verder hoeven te verhogen om de TSO financieel gezond te houden. De begroting van de TSO voor komend schooljaar is door de MR op 28 juni goedgekeurd.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een heel fijne zomervakantie.
 

Met vriendelijke groet, 

ook namens de TSO-coordinatoren,

 

Anna Hondius

Afsluiting Oorlog in mijn buurt

Afsluiting Oorlog in mijn buurt

30 mei 2021 - Vrijdag 28 mei was de afsluiting van het project -Oorlog in mijn buurt en de groepen 8. Flora Breemer, lid van het Dagelijks bestuur Zuid, kwam ook even langs. Zij was ontrooerd door de mooie presentaties. Wij ontzettend trots op onze leerlingen.

Flora en Fauna

26 mei 2021 - De leerlingen van groep 4 maakten deze prachtige schilderijen. We werken door middel van onderzoekend leren aan het thema Flora en Fauna.

BEVO EXPO 2021

15 april 2021 - 

 

 

Alle kinderen van de 3e daltonschool werken mee aan de jaarlijkse BEVO EXPO.

Dit jaar was de expositie online, hier een kleine impressie. Veel kijkplezier!

BSO De kleine wereld locatie 3e Daltonschool per volgende week geopend!

15 april 2021 - 

 

In de dependance van de 3e Daltonschool wordt druk gewerkt aan de opening van de nieuwe locatie van BSO De kleine wereld!

Neem alvast een kijkje in de video.

Instagram en facebook

Instagram en facebook

08 april 2021 - Wist u dat de 3e Daltonschool sinds kort te volgen  is op Instagram en Facebook?

https://www.instagram.com/3eDaltonschool

https://www.facebook.com/3eDaltonschool 

 

 

Clinic Schermen

Clinic Schermen

30 maart 2021 - De clinic schermen is gestart voor de groepen 6, 7 en 8. We verheugen ons op de komende weken. Hier worden olympische sporters gekweekt!!!
Flora en Fauna!

Flora en Fauna!

11 maart 2021 - Vandaag starten we met het nieuwe thema van Leskracht: het thema Flora en Fauna

 

(mb en bb) en Mijn Lichaam (ob). We zijn met dit thema bezig tot 16 april.
Bouwen!

Bouwen!

10 maart 2021 - Vandaag sluiten we in alle groepen het Thema van Leskracht af!

Voor de middenbouw en bovenbouw was dat Ontwerpen en produceren, voor de onderbouw Bouwen!

Bevo-Expo

Bevo-Expo

09 maart 2021 - Op 31 maart hebben we onze jaarlijkse Bevo-Expo gepland. Ook die kunnen we dit jaar niet op de vertrouwde 3e Dalton-manier vieren. We hebben echter een mooi alternatief bedacht. Wat we precies gaan doen laten we u binnenkort weten. We zijn in ieder geval in de groepen hard aan het werk.

De Kleine Wereld

01 maart 2021 - Per 1 maart heeft BSO De Kleine Wereld zijn intrek genomen in drie lokalen op de eerste verdieping van de dependance. Ook hebben zij de beschikking over een grote open ruimte, een atelier en een mini gym. Wij kijken uit naar een prettige en succesvolle samenwerking en denken dat dit voor de BSO, de kinderen en het team van de 3e Dalton een mooie en vernieuwde stap is. Namens deze weg heten we De Kleine Wereld dan ook van harte welkom in ons gebouw.
Herdenken inval IJssalon Koco, oorlogsmonument van de 3e Daltonschool

Herdenken inval IJssalon Koco, oorlogsmonument van de 3e Daltonschool

19 februari 2021 - Vandaag is het 80 jaar geleden dat vlakbij onze school op Van Woustraat 149 een inval plaatsvond bij IJssalon Koco. Deze inval had verstrekkende gevolgen…. zoals de razzia in de Jodenhoek bij het Waterlooplein op 22 en 23 februari 1941, die een paar dagen later mede aanleiding voor de Februaristaking was. De gevolgen waren ook groot voor de eigenaren van de IJssalon, de twee gevluchte Duitse Joden Ernst Cahn en Alfred Kohn en hun families. 

In mei 2019 deed de 3e Daltonschool mee aan het project ‘Oorlog in mijn buurt’. Natuurlijk wilden wij als school ook aandacht voor het door ons geadopteerde oorlogsmonument van de IJssalon. Drie kinderen uit de toenmalige groep 8 interviewden twee familieleden van Ernst Cahn en hielden hier een presentatie over. Hieronder het interview en een aantal foto’s van de ontmoeting.
Lees meer ›

De eerste schooldag!!

De eerste schooldag!!

09 februari 2021 - Wat is er mooier dan de eerste schooldag te beginnen met sneeuwballen gooien met de juf!

 

Weer naar school!!

Weer naar school!!

30 januari 2021 - Van het weekend kreeg ik deze foto opgestuurd. Miriam mist de school en mist juf Esther. Gelukkig, lieve Miriam, gaat de school weer gauw open (Als het goed is!!)

En ik vertel je een geheimpje, De juffen en meesters missen de kinderen ook en willen niets liever dan gewoon weer les geven!!

Anna 

Harmen van Straaten

Harmen van Straaten

27 januari 2021 - Vanmorgen hadden de 3 kleutergroepen online bezoek van een echte kinderboekenschrijver!!!

 
Lees meer ›

Filmpjes!!

25 januari 2021 - De leerkrachten van de kleutergroepen zijn dol op filmpjes maken. In deze lockdown maken ze elke week een filmpje!!

 

Van proberen kun je leren

https://youtu.be/ZhEqdz1o6kQ

Op bezoek bij de voedselbank.

16 december 2020 - 

Inzamelingsactie 7A was een groot succes!

 

https://drive.google.com/file/d/1f67xb0LPETrRplbVMg77A_wDDH-5Zfs8/view?ts=5fdb4d62


Lees meer ›

Eindejaarsontbijt!

Eindejaarsontbijt!

15 december 2020 - En toen moesten we opeens dicht! Gelukkig hadden we de meeste boodschappen al in huis!

Bedankt ouderraad en bakker Ron Verboom!

Kerstbomen bouwen

Kerstbomen bouwen

10 december 2020 - Een kerstboom maken met de grote houten blokken. Is hij niet prachtig!
Van st. Juttemis tot party!

Van st. Juttemis tot party!

07 december 2020 - Het laatste thema van het jaar gaat over de verschillende feesten in de wereld!
1 2